Lifestyle Xperience.tv

Geen produkten in bestelling

 

Contactgegevens
Hapjes bestellen
Catering Kerst
BBQ catering
High tea
Hapjes plateaus
Lunch
Drank bestellen
Koud buffet
Warm buffet
Koud/Warm buffet
Indisch buffet
Tapas buffet
Italiaans buffet
Grieks buffet
Sate buffet
Stamppottenbuffet
Artiesten
Kaas bestellen
Online kaas bestellen bij Catering Barendrecht


Lees onder de 3 kaasplateaus de omschrijvingen per plateau.

Onze boeren produceren zeer verfijnde kazen door heel Europa. Vooral in de gebieden rond de Middellandse Zee worden er zeer veel "genotskazen" geproduceerd door kleine producenten. Wij vinden het onze taak deze producenten te ondersteunen om door te gaan met het maken van al die bijzondere smaken. Als wij ons hier niet sterk voor maken neemt de industrie het over en worden alle smaken gereduceerd tot een eenheidsmaak!

In Nederland bijvoorbeeld, zijn er nog zo'n 250 tot 300 boeren die hun eigen melk verkazen, de rest van de boeren leveren melk aan de grote coöperaties, waar de melk wordt gepasteuriseerd en de smaak dus wordt gestandaardiseerd. De resterende boeren produceren allen een unieke smaak, welke wij alleen in stand kunnen houden door ze te respecteren.

Wanneer de boer zorgdraagt voor een topproduct, wordt hij daarvoor beloond, zodat de boer ook kan leven zoals een ieder dat wil en plezier heeft in zijn leven en werk.

De boeren produceren kazen om u ervan te laten genieten. Met alle waarschijnlijkheid is het nooit de boer zijn bedoeling om uw mond te doen samentrekken, door te sterk smakende kazen; "rijpe" kaas moet elegant zijn van smaak en op de tong wegsmelten.

Indien uw mond ervan samentrekt, is de kaas reeds over zijn hoogtepunt heen. Natuurlijk kan zo'n kaas best tot zijn recht komen, maar dan wel met een hele krachtige drank.

Heeft u helemaal trek gekregen? Bestel onderstaande kaasplateaus online voor uw feest!

 

Een combinatie van half harde kazen uit Europa, geproduceerd door ambachtelijke boeren met respect voor de natuur. De kazen worden speciaal ingepakt en in speciale kaasbewaarkist aan u toegestuurd.

Totaal 5 x +/- 300 gr. per stuk.
Prijs is inclusief transportkosten in een tempex doos met koelelement, door heel Nederland.

Let wel op de verzenddagen zijn: maandag t/m donderdag met garantie post.

Prijs per stuk: € 60,65

Een combinatie van half harde kazen uit de Franse Pyreneeen geproduceerd door ambachtelijke boeren met respect voor de natuur. De kazen worden speciaal ingepakt en in speciale kaasbewaarkist aan u toegestuurd.

Totaal 5 x +/- 300 gr. per stuk.
Prijs is inclusief transportkosten in een tempex doos met koelelement, door heel Nederland.

Let wel op de verzend dagen zijn : maandag t/m donderdag met garantie post.

Prijs per stuk: € 65,95

Een combinatie van half harde kazen uit Noord Italie, geproduceerd door ambachtelijke boeren met respect voor de natuur. De kazen worden speciaal ingepakt en in speciale kaasbewaarkist aan u toegestuurd.

Totaal 5 x +/- 300 gr. per stuk.
Prijs is inclusief transportkosten in een tempex doos met koelelement, door heel Nederland.

Let wel op de verzend dagen zijn : maandag t/m donderdag met garantie post.

Prijs per stuk: € 65,95

Omschrijving Europees Plateau

Märitchäs / Märitkase
Harde rauwmelkse kaas, bereid van de melk van Simmentalerkoeien. Afkomstig uit Steinen (omgeving Emmental) en gemaakt door de kaasmeester Glauser van de Bergkäserei Steinen. De melk wordt nog in kleine hoeveelheden naar de käserei gebracht (te voet, of soms zelfs nog met behulp van honden of paarden) en ondanks dat deze käserei gestructureerd en gemoderniseerd is, wordt de traditie toch aangeschreven. Naarmate de kaas rijpt, vormt zich een zeer krachtig aroma van geroosterde hazelnoten. Heerlijk als aperitief maar ook als onderdeel van het kaasplateau. Zeer geliefd bij een wijd publiek. De kaas is circa 10 maanden gerijpt.

Boeren Geitenkaas Utopia
In de polders rond Assendelft grazen de geiten van geitenkaasboerderij Utopia. Het rijke gras en de traditionele wijze van kaasmaken zorgt voor een zeer romige, smaakvolle kaas. De kaasboer die van oorsprong koeien hield is vanuit hobby en liefde voor de geiten, geitenkaas gaan maken. Door de ontwikkelingen van de laatste 10 jaar op de boerderij is dit hun voornaamste bron van inkomen geworden en hebben zij met hun geitenkazen al regelmatig prijzen in de wacht geslepen. De pâte van de kaas is voor een geitenkaas buitengewoon smeuïg; dit komt door de vochtige afwerking, de smaak is mooi mild met veel frisheid erin.

Romero
Een Hollandse boerenkaas met een Spaans tintje. Deze boerenkaas wordt gemaakt in IJsselstein. Na het persen van de kaas wordt de kaas in de Rozemarijn gerold en vervolgens voor de tweede keer geperst. Hierna gaat de kaas in een pekelbad en vervolgens wordt de Romero 8 maanden gerijpt.
De smaak van de kaas heeft een subtiele invloed van de rozemarijn en is het lekkerst als deze in middelfijne julienne wordt geserveerd.

Bailli (Le) lavé au vin blanc
Belgische roodflorakaas, vervaardigd van rauwe koemelk. De kaas komt uit het zuiden van België, uit het plaatsje Soignies, gelegen tegen de grens nabij de Franse plaats Valenciennes. De korst van deze kaas is gewassen met pekel en de kaas is erg vochtig afgewerkt. De smaak heeft zoete- (in de pâte van de kaas) en zoute tinten (korst van de kaas). De Bailli au vin Blanc is een groter model van deze kaas welke wordt gewassen naar mate het rijping proces vordert met witte wijn, dit zorgt voor een uitgesproken soepele pâte.

Bleu de Gex
Deze kaas is afkomstig uit de Haute-Jura en is een typische bergkaas van rauwe koemelk. Mooi smeuïg. De smaak van berggras en bloemen komt licht naar voren. De kazen rijpen minstens drie weken. Voor deze kaas wordt penicillium glaucum aan de melk toegevoegd. Tijdens de rijping wordt de kaas voorzien van luchtkanalen door middel van ijzeren pennen. Hierdoor kan de blauwschimmel zich goed ontwikkelen. Mooi te combineren met een krachtige droge rosé, of natuurlijk de Jura wijnen.

Omschrijving Plateau Pyreneeen

Chèvre Bethmale le Crabot
Een heerlijke geitenkaas tomme uit de Pyreneeën. Deze Chèvre Bethmale le Crabot is zeer romig en karakteristiek van smaak. De korst heeft een mooie aparte rode kleur en dit komt doordat deze wordt gewassen met pekel. Men proeft duidelijk de frisse bergkruiden terug in de kaas.

Bethmale Vache
Afkomstig uit de regio Midi Pyreneeën, gemaakt in- en om het dorp Bethmale. De kaas heeft de naam als mildste kaas uit de Pyreneeën maar indien men deze kaas doorrijpt, ontstaat er vanuit de korst een krachtig karakter. De kaas mag alleen bereid worden uit rauwe koemelk. De kaas is licht gewassen met pekel en daarna gedurende de affinage alleen geborsteld. De pâte is smeuïg en heeft de geur van hooi en gras. Dit was een van de favoriete kazen van Koning Lodewijk VI die in de 12e eeuw veel in dit gebied verbleef.

Le Napoléon Commingeois
Gelegen in het hart van de centrale Pyreneeën vindt men de Nez de Napoléon (de neus van Napoléon). De berg dankt zijn naam aan zijn vorm. De kaas die hier wordt gemaakt is bereid uit rauwe schapenmelk en wordt gedurende 10 maanden geaffineerd (gerijpt) in de natuurlijke kelders van Baraillan in Montréjeau terroir Commingeois. De eigen tradities van de boeren uit de hoge Pyreneeën hebben ervoor gezorgd dat er een kaas is ontstaan die rustig mee kan met de grote smeuïge en oude kazen uit andere delen van Frankrijk.

Berger bleu de brebis
Milde blauwaderkaas bereid uit 100% rauwe schapenmelk afkomstig uit de Franse Pyreneeën. De schapen grazen hier de hele dag verse bergkruiden, hetgeen duidelijk weer terugkomt in de smaak van de kaas.

Le Col du Solour
Met respect voor traditie zetten enkele (kaas)boertjes hun familierecept van deze heerlijke authentieke kaas voort. De kaas wordt gemaakt van koemelk welke alleen afkomstig is van koeien die grazen op de heuvels van de Solour, een gedeelte van de lage Pyreneeën. Le Col du Solour wordt geaffineerd(gerijpt) in kelders, geheel onder de grond, op houten etagères. Dit alles zorgt voor de unieke boerensmaak van deze kaas en de smeuïge structuur.

Omschrijving Italiaans kaasplateau

Caprino Rosso
De Caprino Rosso heeft een diameter van gemiddeld 23 cm. En weegt zo'n 2 tot 3 kilo. Hij wordt bereid in de provincie Turijn en is vervaardigd van rauwe geitenmelk. Het rijpingsproces duurt gemiddeld 3 maanden. Omdat de kaas gewassen is met pekel, heeft de kaas van buiten een mooie rode kleur.

Braciuck
De basis van deze kaas is de Bra duro en wordt gemaakt van koemelk (70%), geitenmelk(15%) en schapenmelk(15%). De kaas wordt gemaakt in de omgeving van Bra, op een 30 km ten zuiden van Turijn in de Piemonte (Italië). Na korte rijping wordt de kaas bedekt met most van de Nebiolo druiven, welke werden gebruikt voor de Barolo Sorano van Ascheri, het wijnhuis waarmee wij werken. De smaak van de most trekt door een vacuumrijping geheel door de kaas heen en geeft daardoor de wijn een fruitig karakter. ‘Ciuck' betekent overigens "dronken", dit met betrekking tot de kaas die zg. in de kaas is gevallen.

Raschera DOP
Gemaakt van een mengsel van rauwe koemelk, afkomstig van de Bruno Alpinakoeien of de Piemontekoeien, welke grazen in de Racheravallei. Deze kaas heeft zijn DOP-status sinds 1 juli 1996. Hierin wordt ook toegelaten om schapen- en geitenmelk te gebruiken voor deze kaas. De melk wordt verzameld in een houten vat waar het stremsel wordt toegevoegd. Vervolgens wordt het vat afgedekt met een wollen doek. Zo stremt de melk op een temperatuur van 27 tot 30 graden Celsius. De wrongel wordt vervolgens geperst voor 10 minuten en wordt nogmaals versneden en daarna gaat de kaas voor de rest van de dag onder de pers. Dan volgt het droogzouten en wordt de kaas onder druk gezet gedurende 5 dagen. Daarna volgt de rijping van minimaal 20 dagen in zeer dampige koude kelders. Mede door deze koude rijping blijft de kaas zeer subtiel van smaak. De smaak geeft een sterke associatie aan hooi en botermelk. Naarmate de rijping vormt, krijgt de kaas een geur van amandelen.

Fontina d'Aosta DOP
Melk: rauwe koemelk
Omgeving: Valle d'Aosta's
Er zijn verschillende verklaringen voor de naam van deze kaas. De plaats van origine voor deze kaas is Fontinaz en sommigen verklaren de naam door de berg Fontin. De melk is afkomstig van Valdostana-koeien. Dankzij regelmatig keren van de kaas en het wassen van de korst krijgt de korst een rode kleur en wordt gerijpt in grotten. De rijping duurt minimaal 80 dagen van deze kaas.

Blu di Lanzo
Pittige blauwader kaas, bereid van rauwe koemelk. Afkomstig uit de Piëmonte. De kaas is vrij droog afgewerkt, wat ervoor zorgt dat de smaak lekker pittig is.

Bekijk onze nieuwe website en assortiment hier.
//include("analytics.php");